IFK Göteborg tog ledningen hemma mot Hammarby, men mål av Björn Paulsen och Jiloan Hamad vände till en sent säkrad seger för Bajen.

Både IFK Göteborg och Hammarby hade inlett med segrar i Allsvenskan 2018 när lagen möttes på Gamla Ullevi i den andra omgången.

Efter en nästan helt målchanslös första halvlek öppnade matchen upp sig i den andra halvleken, och i den 60:e minuten kom det första målet. Blåvitt bröt bollen på mittplanen och satte igång ett mönsteranfall. Till slut nådde Tobias Hyséns passning i straffområdet Mikkel ”Mix” Diskerud, som placerade in 1-0 lågt i målet.

Efter en timmes tätt spel kom två mål på två minuter, för redan i den 62:a minuten var Hammarby ikapp då Björn Paulsen fick löpa ostört och nicka in en hörna fram till 1-1.

Matchen gick mot ett jämnt kryss, men på stopptid grävde Pa Dibba fram ett skottläge som slutade med att Jiloan Hamad petade in sin egen retur i nät fram till 2-1 för Hammarby – den offensive mittfältaren fjärde mål på de två första omgångarna.

– Vi visste att det skulle bli en tuff match, vi sa innan matchen att det lag som gör få misstag kanske kommer stå som vinnare, och så orkar vi kämpa in i det sista. En riktigt skön vinst, säger Hamad i C More efter slutsignalen.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren nedan.

<iframe src="https://www.tv4play.se/iframe/video/3966024?width=540" width="540" height="303" frameborder="no" scrolling="no"></iframe>