Allsvenskan Fantasy

Vem har egentligen bäst koll på Allsvenskan? Utmana dina vänner i Allsvenskan Fantasy och få chansen att kamma hem både äran och fina priser – varje omgång.

I Allsvenskan Fantasy tar du ut en trupp bestående av 15 spelare och tjänar in poäng utefter hur spelarna presterar på planen. Utöver att mäta dig med övriga fotbollssverige har du möjlighet att sätta upp privata ligor och göra upp med kompisarna och kollegorna om vem som egentligen har bäst koll på Allsvenskan.

Det kostar ingenting att delta, och varje omgång har du chans att vinna priser från våra klubbar och partners.

Spelet är byggt av företaget ISM ltd och använder samma plattform som finns i engelska Premier League och norska Eliteserien. Statistiken som ligger till grund för spelet hämtas från Opta Sports.

Registrera din trupp på fantasy.allsvenskan.se eller via appen Allsvenskan Live

Har du frågor? Maila fantasy@allsvenskan.se eller följ oss på Twitter.

 

Rasmus vann totalligan: "Jag gick min egen väg"

15 nov 2022
Den fjärde upplagan av Allsvenskan Fantasy vaskade fram Rasmus Johansson som totalvinnare med 2022 poäng. – Jag kollade inte så mycket på vad andra valde, jag litade på mig själv, konstaterar mästartränaren.

Årets Elva: Besara med nytt poängrekord

10 nov 2022
Nahir Besara plockade ihop 195 poäng och är det är den högsta poängskörden en spelare tagit i Allsvenskan Fantasy någonsin. Här kan du läsa om hela den bästa elvan 2022.

Norsk seger i Cupen: "Var nästan helt säker på att förlora"

8 nov 2022
Det blev Jonas Hansen och laget "Zinédine Butane" som tog hem Cupen i Allsvenskan Fantasy efter en tät finalomgång mot Dennis Rohlins "Haris Lakejer". – Berg som kapten och Johan Larsson räddade mig i den här finalen, konstaterar Hansen.

Bästa Elvan: Nanasi och Norlin i topp

7 nov 2022
Sebastian Nanasi och Gustaf Norlin avslutade den allsvenska säsongen bäst och plockade 16 poäng var i Allsvenskan Fantasy.

Finaldags i Cupen: "Har aldrig sett en match i Allsvenskan"

6 nov 2022
Sista omgången i Allsvenskan innebär att det är dags för final i Cupen. Jonas Hansen och Dennis Rohlin har slagit ut 14 motståndare och nu ställs man mot varandra i en sista avgörande omgång. – Jeg skal være ærlig å si at jeg har aldri sett en Allsvenskan kamp i mitt liv, erkänner norske finaltränaren Jonas Hansen.

Scoutens val: Skytteligan

5 nov 2022
Ett stort grattis till BK Häcken som står som segrare av Allsvenskan 2022! En otrolig säsong ska nu summeras inför hemmafansen och Alexander Jeremejeff och hans lagkamrater vill givetvis avsluta i dur och säkra skytteligatiteln när man ändå håller på.

Bästa Elvan: Toivonen och Rygaard poängbäst

1 nov 2022

Scoutens val: Bindeln på Guidetti

28 okt 2022
Häcken ångar på och det räcker med en poäng i bortaderbyt mot Göteborg för att säkra guldet, samtidigt som den enda kvarstående utmanaren Djurgården åker till Norrköping för att försöka hålla drömmen vid liv.

Nytt för i år: Totalvinnaren får plats på Allsvenskans Stora Pris

27 okt 2022
För första gången i Allsvenskan Fantasys femåriga historia kommer totalvinnaren att få möjlighet att ta emot ett exklusivt Fantasy-pris kring Allsvenskans Stora Pris. – Vinnaren av Allsvenskan Fantasy förtjänar att hyllas, säger Kaveh Sarvari, evenemangs- och privatmarknadsansvarig i Svensk Elitfotboll - och projektledare för Allsvenskans Stora Pris.

Bästa elvan: Säsongens lägsta siffra

26 okt 2022
100 poäng. Mer än så kan vi inte skrapa ihop när vi sätter samman bästa elvan från omgång 28. Det är säsongens lägsta siffra och klår därmed 103 poäng från GW12. Men! Ingen utespelare låg under 9 poäng. Alltid något.

Scoutens val: Trippel Djurgårdsoffensiv

21 okt 2022
Endast tre omgångar kvarstår av säsongen och BK Häcken är i en otroligt fin sits för att kunna plocka ut guldpokalen, även om ingenting är avgjort ännu. Toppstriden är givetvis även högintressant i Allsvenskan Fantasy, där 20 poäng skiljer nuvarande ettan Rasmus Johansson från tredjeplacerade Jesper Stoltenborg.

Bästa elvan: Tre Degerfors-backar

21 okt 2022
Oslagbara Degerfors IF dyker upp med tre backar när bästa elvan från GW27 ska summeras.

Datum för 2023 års upptaktsträff

28 nov 2022
Det officiella startskottet för 2023 års säsong är fastställt. Den 20 mars sparkar Allsvenskan igång med sin förberedande träff för klubbar, supportrar och media. Det blir första upptaktsträffen som kan genomföras enligt plan på fyra år.

Över 7,5 miljoner Euro till 2021 års allsvenska klubbar

19 nov 2022
15 av klubbarna som spelade i Allsvenskan 2021 delar på 7 511 000 Euro när UEFA delar ut sitt årliga Solidarity payment, det vill säga 500 733 Euro per klubb. Omräknat i kronor blir det lite drygt fem miljoner kronor per klubb. 

Bilder: Skytteligan 2022

19 nov 2022
Alexander Jeremejeff jagades länge av Marcus Antonsson i skytteliga-toppen. Till slut höll dock BK Häcken-anfallaren undan och vann skytteligan 2022 på 22 mål.

Säsongspremiär för eAllsvenskan

19 nov 2022
Idag lördag 19 november är det säsongspremiär för Svensk Elitfotbolls e-sportliga eAllsvenskan, där totalt 13 klubbar från Allsvenskan och Superettan finns representerade för att tävla om titeln som landets främsta på EA SPORTS FIFA 23.

Football Friday får vinstpengar från Månadens Spelare och Tränare

18 nov 2022
Varje månad ger elitfotbollens huvudsponsor Unibet 10 000 kronor till vinnarna för Månadens Spelare och Tränare i Allsvenskan, att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb. Oktober månads vinnare i BK Häcken skänker sina vinstpengar till arbete som stimulerar till rörelse.

SELECT:s officiella ligaboll för 2023

18 nov 2022
En vit boll med inslag av de blå linjerna för Allsvenskan och de gröna för Superettan. Så ser SELECT:s officiella ligaboll för 2023 ut.

Rydström ny tränare i Malmö FF

17 nov 2022
Under torsdagen blev det klart att Henrik Rydström lämnar tränaruppdraget i Kalmar FF och istället tar över Malmö FF.

Svenska Cupens gruppspel är lottat

13 nov 2022
2023 års gruppspel i Svenska Cupen är lottat. Matcherna inleds helgen 18-19 februari.

Varbergs BoIS spelar i Allsvenskan 2023

13 nov 2022
Varbergs BoIS segrade även i returmötet med Östers IF – och spelar därmed i Allsvenskan 2023.

Fördel Varbergs BoIS efter första kvalmötet

10 nov 2022
Under torsdagskvällen spelades det första mötet av två mellan Östers IF och Varbergs BoIS i kvalet till Allsvenskan.

Bilder: Flera trotjänare lägger skorna på hyllan

9 nov 2022
Allsvenskan säsongen 2022 är över. Med det avslutas även flera spelarkarriärer bland klubbarna i den högsta serien.

Storslam för Häcken på Allsvenskans Stora Pris

8 nov 2022
Fem av de sju priserna när Allsvenskans bästa hyllades hamnade hos mästarklubben BK Häcken.