AIK vände och höll liv i guldstriden

AIK tog tre poäng i Borås och såg till att det blir kamp om guldet i den sista omgången av Allsvenskan. Samtidigt vann Sirius mot Häcken och Mjällby och Örebro kryssade på Strandvallen.

IK Sirius – BK Häcken 3-0
Jacob Ortmark satte hemmalagets ledningsmål redan efter elva minuter och Moustafa Zeidan följde upp med tvåan bara sju minuter senare. Hemmapubliken fick jubla en gång till i kylan och sjunga hem de tre poängen i årets sista hemmamatch när Nahom Netabay satte 3-0 från straffpunkten på tilläggstid.

IF Elfsborg – AIK 2-4
En svängig match med mycket på spel utspelade sig på Borås Arena. Hemmalaget tog ledningen genom Rasmus Alm, men Nabil Bahoui kvitterade. I slutet av den första halvleken gjorde Alm sitt andra mål i matchen och gav Elfsborg ledningen.

Men AIK kom tillbaka igen och både kvitterade och tog ledningen inom tre minuter. Först satte Filip Rogic 2-2 innan Nicolas Stefanelli satte ledningsmålet. Samme Stefanelli satte sedan spiken i kistan med sitt 4–2-mål. Det innebär att AIK är två poäng efter Malmö FF i tabelltoppen inför lördagens sista omgång av Allsvenskan.

Mjällby AIF – Örebro SK 0-0
På Strandvallen höll Mjällby AIF nollan på nytt när ÖSK gästade.