Ali har slagit igenom i Örebro

16 november, 2020 kl 11:31 Från Malmö FF:s akademi till allsvensk startspelare för Örebro SK, och dessutom U21-landslagsman – på bara ett och ett halvt år. 
– Det har varit en dröm som gått i uppfyllelse, säger den 18-årige ytterbacken Hussein Ali till Unicoach.se. 

Ibland kan det krävas att man byter miljö för att ta nästa steg i sin utveckling. Hussein Ali hade tillhört Malmö FF under hela sin fotbollskarriär när han, sommaren 2019, valde att skriva på för Örebro SK vid 17 års ålder.

– I början var det ju såklart jobbigt att lämna familjen och så, men det är det som ibland krävs för att komma ur sin “comfort zone” och jaga sina drömmar. Man växer och blir starkare mentalt – ja, man växer som människa, säger Ali.

Under de första månaderna i ÖSK under andra halvan av säsongne 2019 gjorde försvararen två matcher i Allsvenskan, och i år blev det mestadels inhopp till en början. Efter hand har dock Ali, som kan spela centralt eller på en kant i backlinjen, tagit en fast startplats och totalt gjort 19 matcher säsongen 2020.

– Det har känts väldigt bra. Jag har fått förtroendet och det känns som att jag tagit vara på de chanser jag fått. Det känns som att det har gått bra.

– Malmö är ju en stor klubb och det finns såklart många duktiga spelare, så för min utvecklings skull kände jag att Örebro var en väldigt bra klubb för mig. Jag kände att jag kunde få chansen där och att det fanns en bra tränare där som ville utveckla unga spelare. Det var rätt steg att ta, med facit i hand, konstaterar Hussein Ali.

Läs hela intervjun på Unicoach.se.

Toivonen: "Rätt nyttigt att sitta bredvid i början"

24 nov 2020
Ola Toivonen gjorde comeback i Malmö FF-tröjan i den sjätte omgången efter återkomsten till svensk fotboll. I oktober blev han utsedd till Månadens spelare och kort därefter säkrade MFF sitt 21:a SM-guld. – Det jag såg framför mig var att komma hem till fullsatt läktare och ta SM-guldet inför fansen och staden. Så en del av det uppfyller man i alla fall, säger Toivonen till allsvenskan.se.

Ogbu straffade Sirius

23 nov 2020
Moses Ogbu satte matchens enda balja från straffpunkten när Mjällby bortaslog IK Sirius.

Oavgjort i Göteborgsderbyt

23 nov 2020
IFK Göteborg och BK Häcken delade på poängen på Gamla Ullevi.

Nymans strafftrippel avgjorde

23 nov 2020
IFK Norrköpings Christoffer Nyman gick upp i ensam skytteligaledning när han gjorde hat trick från elva meter mot Falkenbergs FF.

Kacaniklic räddade poäng för Bajen mot Malmö

22 nov 2020
Hammarby och Malmö FF delade på poängen efter 2–2 på Tele2 Arena.

Selmani bakom ny Varberg-seger

22 nov 2020
Astrit Selmani stod för två mål och en assist när Varbergs BoIS tog en klar 4–0-seger borta mot Östersunds FK.

Påkopplat ÖSK bortavann mot AIK

22 nov 2020
Örebro SK:s fina höstform fortsätter. Under söndagen bortabesegrade man AIK med 2–0.

Frick bakom Elfsborgs nya trepoängare

22 nov 2020
Per Frick satte 1–0 och assisterade till 2–0 när IF Elfsborg vann hemma mot Helsingborgs IF.

Djurgården vann efter rivstart

22 nov 2020
Djurgården gjorde processen kort med Kalmar FF. Gästerna vann med 3–0 efter att alla målen kommit första halvtimmen.

Halmstad tillbaka i Allsvenskan

21 nov 2020
En överkörning i Sundsvall löste Halmstads BK:s allsvenska avancemang redan med två matcher kvar att spela av säsongen.

SELECT presenterar ligabollen 2021

20 nov 2020
Allsvenskan och Superettan går snart in på sin femte säsong med en gemensam ligaboll från SELECT. För varje år så ändrar bollen utseende. 2021 års ligaboll kommer att vara vit med mörkblå, gula och röda inslag. – Vi vill ha en modern design på bollen. Nästa års vita bakgrund och mörka kontraster ligger i tiden och det ger en bra synlighet på bollen, säger Richard Kjell, Country Sales Manager på Svenska SELECT Sport AB.

Djurgården till cupgruppspel

19 nov 2020
Två mål innan pausvilan och lika många i den andra halvleken gav Djurgården en komfortabel resa mot Svenska Cupens gruppspel.