Bilder: Häcken cupmästare 2019

BK Häcken vann Svenska Cupen 2019 efter att ha besegrat AFC Eskilstuna med 3-0 i finalen på Bravida Arena. Här har vi samlat ett bildspel från finalen.

Alla foton är hämtade från bildbyrån.

BB190530MI012

Redan i den tionde matchminuten nickade Alexander Faltsetas in en högerhörna fram till 1-0 för Häcken mot AFC Eskilstuna.

BB190530SH067

Samuel Nnamani hade en av de farligaste avsluten för AFC då hans högerskott i den första halvleken ven över det högra kysset.

BB190530SH070
BB190530SH076

Förre Häcken-tränaren Peter Gerhardsson, numer förbundskapten för svenska landslaget på damsidan, fanns på plats i hemmaklacken under matchen.

BB190530SH088
BB190530SH092

Joona Toivio nickade in 2-0-målet i den 76:e minuten innan Viktor Lundberg satte 3-0 på stopptid.

BB190530MI039
BB190530SH097

– Det är hur stort som helst. Jag har hållit på Häcken hela mitt liv. Min pappa har spelat här och jag har varit med på hela resan, säger mittfältaren Erik Friberg i C More efter matchen.

BB190530MI051

Paulinho är en av flera Häcken-spelare som firade sin andra seger i Svenska Cupen, då han även var med i straffvinsten mot Malmö FF 2016.