Nyheter

Chevron
Christoffer Nyman Månadens spelare i september

Christoffer Nyman Månadens spelare i september

IFK Norrköpings Christoffer ”Totte” Nyman är Månadens spelare i Allsvenskan i september.

”Totte” Nyman vinner en jämn omröstning mot Aly Keita (Östersunds FK) och Isaac Kiese Thelin (Malmö FF) och tar hem Månadens spelare i Allsvenskan i september. 

Under månaden gjorde Nyman totalt tre mål när IFK Norrköping tog åtta poäng på fyra matcher, och klättrade till en andraplats i tabellen. Nyman har totalt gjort 12 mål den här säsongen och toppar med det skytteligan i Allsvenskan.

Motivering Christoffer Nyman:

Pålitliga målskytten Totte Nyman har en succésäsong i ryggen. I september var han avgörande för Norrköping när klubben vände sin trend och klättrade uppåt i tabellen igen.

Christoffer Nyman får 10 000 kronor från Unibet där pengarna går till en av vinnaren valfri del av IFK Norrköping.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Unibet. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får 10 000 kronor från Unibet där pengarna går till en av vinnaren valfri del av klubben. Vinnande spelare presenteras i Svensk Elitfotbolls och Unibets kanaler. 

Jury:
Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptener, Svante Samuelsson (Svensk Elitfotboll), Alexander Axén (Dplay), Irma Helin (Dplay), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside), Per Bohman (Aftonbladet) och Per Carlander (Unibet).

Vinnare 2020:
Juni: Sead Haksabanovic, IFK Norrköping
Juli: Isaac Kiese Thelin, Malmö FF
Augusti: Stefano Vecchia, IK Sirius
September: Christoffer Nyman, IFK Norrköping