Nyheter

Chevron
Datum för 2023 års upptaktsträff

Datum för 2023 års upptaktsträff

Det officiella startskottet för 2023 års säsong är fastställt. Den 20 mars sparkar Allsvenskan igång med sin förberedande träff för klubbar, supportrar och media. Det blir första upptaktsträffen som kan genomföras enligt plan på fyra år.

Upptaksträffen för Allsvenskan äger rum på Clarion Hotel Arlanda Airport måndag den 20 mars. Superettans upptaktsträff genomförs en vecka senare, på måndag den 27 mars, på Clarion Post Hotel i Göteborg.

– Upptaktsträffarna är vår stora årliga uppstart av ligorna Allsvenskan och Superettan. Det är ett tillfälle för media att få komma nära och samla på sig relevant information om klubbarna, lagen, spelarna och mycket annat inför den kommande säsongen, säger Kaveh Sarvari, Evenemangs- och privatmarknadsansvarig på Svensk Elitfotboll och ansvarig för upptaktsträffarna.

Allsvenskans Upptaktsträff är ett kvällsevenemang som inleds med en klubbmässa där media erbjuds att prata med spelare, tränare och personal från klubbarna. På kvällen tar ett scenprogram vid där samtliga klubbars tränare och en spelare från vardera klubb deltar.

AS-2023

Superettans Upptaktsträff genomförs med samma upplägg med undantag att den äger rum dagtid och avslutas runt klockan 16:00.

Vid båda Upptaktsträffarna deltar tränare, spelare och ytterligare representanter från de aktuella klubbarna i Allsvenskan och Superettan. Utöver det närvarar elitdomare, samarbetspartners och media, samt representanter från Svensk Elitfotboll och Svenska Fotbollförbundet.

Foto: Bildbyrån