Degerfors tillbaka i Allsvenskan

Det tog ett par matcher att säkra avancemanget, men på lördagen blev det klart att Degerfors IF är tillbaka i Allsvenskan efter 23 år.

I den sista omgång av Superettan ställdes Degerfors mot tabelljumbon Ljungskile SK på Bravida Arena i Göteborg. Förutsättningarna var enkla för Degerfors. Poäng och en plats i Allsvenskan var klar.

Men den första halvleken bjöd på en offensiv press från Ljungskile SK och de rödklädda gästerna hade Diawara i målet att tack för att nollan var intakt. Med bara ett par minuter i paus stack Johan Bertilsson i djupled, rundade hemmalagets målvakt och satte 1-0 till stor glädje för Degerforsspelare och -supportrar.

I starten av den andra halvleken pricksköt Sebastian Ohlsson in 2-0 från distans och spelarna firade kraftigt.

När Victor Edvardsen sedan satte 3-0 med fem minuter kvar var avancemanget klart.

Stort grattis till Degerfors och välkomna till Allsvenskan!