Djurgården tog åttonde raka mot IFK Göteborg

På Gamla Ullevi vann Djurgården med 2-1 efter att ha spelat med en man mer i 75 minuter. Segern var Djurgårdens åttonde raka mot IFK Göteborg.

Se höjdpunkter.

Redan innan tio minuter var spelade fick Djurgården straff och från elva meter var Frederik Ulvestad bombsäker. En kvart senare drog IFK Göteborgs mittback Jesper Tolinsson på sig ett rött kort. Tio minuter efter utvisningen satte Kalle Holmberg 2-0 till gästerna. Och som om det inte vore nog med motgångarna i första halvlek så brände Giorgi Kharaishvilli möjligheten att reducera när Blåvitt fick straffspark.

Drygt en kvart in i den andra halvleken fick IFK Göteborg en ny straff och den här gången fick Hosam Aiesh förtroendet. Han tog det och satte reuceringen. Men närmre än så kom inte Blåvitt och Djurgården tog tre poäng.