Elfsborg säljer Jebali till Rosenborg

8 augusti, 2018 kl 10:45

Elfsborg säljer Jebali till Rosenborg

IF Elfsborg meddelar att man kommit överens med norska Rosenborg BK om en övergång för anfallaren Issam Jebali, som lämnar Borås-klubben direkt.
– Issam har alltid varit lojal under sin tid här och gett precis allt för IF Elfsborg, säger klubbchefen Stefan Andreasson.

Issam Jebali anslöt till IF Elfsborg från IFK Värnamo sommaren 2016. Där stannar han på 59 allsvenska matcher, 20 mål och nio assist, för under onsdagen meddelade klubben att den tunisiske anfallaren sålts till norska toppklubben Rosenborg BK.

– Issam har alltid varit lojal under sin tid här och gett precis allt för IF Elfsborg. I rådande ekonomiskt läge och ett bra erbjudande från Rosenborg så har vi kommit överens om en övergång, förklarar Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson för elfsborg.se.

– Vi vill verkligen tacka Issam för hans insatser för vår klubb och önska honom all lycka till i sin fortsatta karriär, avslutar Andreasson.

Issam Jebali förklarar att han känner sig redo att ta nästa steg i karriären till Rosenborg, som vann norska Elitserien förra året och ligger tvåa efter 17 omgångar i år. Samtidigt riktar han ett tack mot spelare, ledare och supportrarna i Elfsborg:

– Jag kommer alltid vara så oerhört tacksam för sättet som jag välkomnades till denna vackra och stora klubb på. Det här var inget lätt beslut för mig att ta, jag kände att jag spelade med hjärtat varje match och att få det stödet man fick från er gjorde hela min tid hos Elfsborg helt oförglömlig, säger Jebali.

Jebali har varit given som startanfallare i Elfsborg under säsongen. Tränaren Jimmy Thelin kommenterar försäljningen: 

– Issam Jebali är en väldigt dominant spelare som påverkat mycket i lagets spel, nu när han inte är kvar så måste vi jobba på ett annorlunda sätt. Flytta ansvaret på andra axlar och sprida det bland spelarna. Vi tror att fler spelare kliver fram i hålet som ska fyllas, säger Thelin.

Kommande matcher

lör 20 okt 13:00 2018

Malmö FF - Hammarby

lör 20 okt 16:00 2018

Dalkurd - Örebro

sön 21 okt 15:00 2018

BK Häcken - Östersund

sön 21 okt 15:00 2018

Djurgården - AIK

sön 21 okt 17:30 2018

Trelleborgs FF - IK Sirius FK

sön 21 okt 17:30 2018

Kalmar FF - IFK Norrköping FK