Enkel seger tog AIK till gruppspel

Redan i paus hade AIK 4-0 mot division 1-laget Enskede IK. Efter fortsatt dominans i andra halvlek skrevs slutresultatet till hela 7-0.

Sebastian Larsson gav AIK ledningen på Friends Arena efter 23 minuter. Tarik Elyounoussi fyllde på med tvåan och trean, innan Larsson avslutade med 4-0-målet precis innan pausvilan.

En kvart in i den andra halvleken fullbordade Elyounoussi sitt hat trick när han gjorde 5-0. Bilal Hussein gjorde 6-0 från straffpunkten, med sitt första tävlingsmål för säsongen och junioren Tom Strannegård fick avsluta målskyttet i sin debut när han placerade in 7-0 i slutminuterna.

Segern innebär att AIK är klart för Svenska Cupens gruppspel som drar igång i februari. Lottningen till gruppspelet sker på söndag efter att IFK Värnamo och Malmö FF gjort upp om den sista platsen.