Fjärde raka segern för Varberg

Varbergs BoIS bortabesegrade ett decimerat Örebro SK med 3–0 under måndagskvällen – BoIS fjärde raka seger och åttonde raka match utan nederlag.

Örebro SK – Varbergs BoIS: 0–3
Fyra raka segrar. Åtta raka utan förlust. Varbergs BoIS har hittat en rejäl formtopp och under måndagskvällen blev Örebro SK lagets senaste offer. BoIS drog nytta av en tidig utvisning på hemmalagets Nasiru Moro och kunde ta ledningen i den andra halvleken när Simon Karlsson Adjei placerade in 1–0 för gästerna vid närmsta stolpen. Oliver Stanisic utökade till 2–0 på nick efter hörna innan Alexander Johansson kunde sätta spiken i kistan med sitt 3–0-mål på stopptid.

IF Elfsborg – BK Häcken: 4–2
Häcken tog ledningen två gånger om på Borås Arena men fick till slut se sig besegrade av ett formstarkt hemmalag med vittring på Lennart Johanssons pokal. Godswill Ekpolo nickade in 1–0 för gästerna och Alexander Jeremejeff förde upp Häcken i 2–1-ledning i inledningen av den andra halvleken. Däremellan hade Per Frick akrobatiskt kvitterat, och samme Frick skulle styra in 2–2 efter en timmes spel. Kort därefter stötte lagkaptenen Johan Larsson in 3–2 och matchen var vänd. Sent i matchen kunde Sveinn Aron Gudjohnsen med sitt första allsvenska mål säkra en tung 4–2-seger för Elfsborg, som nu bara har en poäng upp till förstaplatsen.

Mjällby AIF – AIK: 0–0
AIK ledde serien i en omgång efter en stark augustimånad, men efter 0–0 borta mot Mjällby – som fortsätter att vara målsnåla på hemmaplan – tappar man förstaplatsen till Djurgården på målskillnad.