Försäsong: Nytt kryss för HIF

Fyra allsvenska lag fortsatte försäsongen med träningsmatcher på lördagen. Det bjöds bland annat på förlust för Falkenberg och nytt kryss för Helsingborg.

För Helsingborgs IF väntade för andra veckan i rad danskt motstånd. Förra veckan kryssade man mot FC Helsingör och idag var det OB från Odense som stod på andra planhalvan. Redan fem minuter in i matchen tog danskarna ledningen, men det tog bara fyra minuter innan Rasmus Jönsson utjämnade för skåningarna.

Nämnde Jönsson har gjort flera säsonger i Odense och visade sig från sin finaste sida på sin gamla hemmaplan. Innan halvtimmen var spelad tryckte han in sitt andra mål för eftermiddagen. Anfallaren drev in i straffområdet och från straffpunkten placerade han kraftfullt in bollen utom räckhåll för danskarnas burväktare.

I starten av den andra halvleken kvitterade danskarna när HIF-försvararen Andreas Randrup fick in bollen i eget mål. Några fler mål blev det inte och på nytt får HIF nöja sig med ett oavgjort resultat.

Kalmar FF premiärspelade mot Linköpings FC den 23 januari. Då blev det seger med 2-1 efter mål av Pappa Diouf och Måns Söderqvist. Idag tog nya tränaren Magnus Pehrsson och KFF emot IFK Värnamo i ett smålandsderby. Precis som mot Linköping var det Pappa Diouf som öppnade målskyttet. 1-0 kom i den 16:e minuten. Efter en dryg timmes spel kvitterat gästerna, men innan matchen var över han Alexander Ahl Holmström göra 2-1 och avgöra i KFF:s favör.

GIF Sundsvall tog emot finskt motstånd när Inter Åbo gästade det norrländska konstgräset. Fem minuter in i den andra halvleken tog gästerna ledningen. Det blev också matchens enda mål och Giffarna får ta nya tag mot Gefle IF om en vecka.

Nykomlingen Falkenbergs FF var också igång under lördagen. FFF åkte på en 2-0–förlust mot Örgryte IS på Valhalla i Göteborg.