Haksabanovic: “Alla i laget tror på det vi gör”

15 juli, 2020 kl 11:10 IFK Norrköping rivstartade säsongen i Allsvenskan och offensive mittfältaren Sead Haksabanovic visade toppform direkt. Med två gjorda mål och tre assister blev han Månadens spelare i Allsvenskan i juni.
– Vi har kul och njuter av matcherna och stunden som vi är i just nu, berättar Haksabanovic för allsvenskan.se.

När Allsvenskan äntligen drog igång den 14 juni var det ett lag som skiljde sig från mängden. IFK Norrköping fick en kanonstart på säsongen och toppar fortfarande serien. När Månadens spelare i Allsvenskan i juni skulle utses hade Peking med tre offensiva spelare: Christoffer Nyman, Simon Thern och vinnaren Sead Haksabanovic.

– Det känns jättebra just nu, vi har jättefin kemi i laget, alla tror på det vi gör. Vi har kul och njuter av matcherna och stunden som vi är i just nu, säger offensive mittfältaren Haksabanovic.

Ni har gjort fler mål än något annat lag, vad är det ni gör så bra i offensiven?

– Det är mycket kreativitet i laget. Sen så vet vi att vi har våra riktlinje som vi tränar på och vi hittar bra ytor på planen, men vi lyckas även lösa situationer med vår egen kreativitet.

Du har haft en väldigt fin start på säsongen individuellt också, vad har du att säga om din egen insats i juni?

– Jag är nöjd. Man hade längtat efter matcher så länge. Något till mål hade varit fint, men jag får nöja mig med assisterna – målen kommer väl när de kommer!

Vad är det som gör att du passar så bra i IFK Norrköping?

– Vi har en offensiv spelstil. Vi försöker pressa högt, hålla i bollen och gå på anfall hela tiden. Det är en spelstil som jag tycker om – jag trivs väldigt fint här. 

Spelschemat har varit och fortsätter att vara kompakt för de svenska elitlagen, och även om 21-årige Haksabanovic kan känna av tröttheten mellan matcherna så släpper allt när han kliver ut på planen.

– Det är det här vi har längtat efter. Man är lite tung i kroppen men när matcherna startar är det så kul, man blir pigg igen.

Du får 10 000 kronor av Unibet att skänka till valfri sektion i klubben, vart ska de gå?

– Jag tänkte på akademin i Norrköping, faktiskt. Jag känner att man har själv varit där och det är väldigt viktigt för akademin att få den ersättning som de behöver. Att stödja det är det jag vill.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Unibet. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får 10 000 kronor från Unibet där pengarna går till en av vinnaren valfri del av klubben. Vinnande spelare presenteras i Svensk Elitfotbolls och Unibets kanaler.

Jury:
Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptener, Svante Samuelsson (Svensk Elitfotboll), Alexander Axén (Dplay), Irma Helin (Dplay), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside), Per Bohman (Aftonbladet) och Per Carlander (Unibet).

Bild: Bildbyrån

Alla övergångar i Allsvenskan

20 jan 2021
Den nya säsongen närmar sig med stormsteg och redan på fredag drar träningsmatchandet igång. Så här har de 16 klubbarnas trupper förändrats under vintern.

Fjoluson till Hammarby: "Känns fantastiskt"

17 jan 2021
Hammarby värvar Jon Gudni Fjoluson, senast i norska SK Brann, på ett treårskontrakt. – Det känns fantastiskt att komma till Hammarby, säger mittbacken.

Spelordningen för Allsvenskan 2021

14 jan 2021
Spelordningen för Allsvenskan 2021 är fastställd.

discovery+ sänder från försäsongen

14 jan 2021
discovery+ gör en historisk storsatsning på svensk fotboll och visar fler försäsongsmatcher än vad som tidigare någonsin visats under en försäsong.

IFK Norrköping värvar från Rosenborg

13 jan 2021
Samuel Adegbenro är klar för IFK Norrköping. Den nigerianske yttern ansluter från norska Rosenborg BK. – Samuel är en offensiv spelare som kommer att ge oss ytterligare spets, säger huvudtränaren Rikard Norling.

Blomqvist återvänder till Mjällby

11 jan 2021
Mittfältaren Andreas Blomqvist återvänder till Mjällby AIF efter att ha lämnat IFK Norrköping. – Att kunna presentera ”Adde” som ett nyförvärv är självklart en drömvärvning, säger sportchefen Hans Larsson.

Mitov Nilsson klar för IK Sirius

8 jan 2021
Den förre guldmålvakten är tillbaka i Sverige. David Mitov Nilsson spelar i IK Sirius nästa säsong.

Oscar Jansson till Peking

8 jan 2021
IFK Norrköping har värvat Örebro SK:s burväktare Oscar Jansson.

Boakye: "Allsvenskan kommer bli jättetuff"

7 jan 2021
Halmstads BK:s Thomas Boakye står på gränsen till högsta serien efter sex säsonger i Superettan. – Alla spelare i HBK vet att Allsvenskan blir väldigt tuff men vi kommer jobba hårt, säger mittfältaren.

Ekdal till Djurgården

5 jan 2021
Hjalmar Ekdal var utlånad från Hammarby till IK Sirius under fjolårssäsongen. Nu är han klar för Djurgården.

Marcus Mathisen klar för IK Sirius

5 jan 2021
24-årige Mathisen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över två år med förra säsongens tabelltia.

Rydström tillbaka i Kalmar FF

29 dec 2020
Henrik Rydström är tillbaka som tränare för Kalmar FF.