Irandust bakom Häcken-seger i Lettland

BK Häcken reser hem från bortamötet med lettiska FK Liepaja i Europa League-kvalet med en 3-0-seger efter mål av Daleho Irandust, Paulinho och Mervan Celik.

BK Häcken spelar Europa League-kval i sommar, och man inledde Europaäventyret med en bortamatch mot lettiska FK Liepaja under torsdagen. Efter ett inspirerat inhopp av Daleho Irandust i den andra halvleken lyckades Häcken ta med sig en 3-0-seger till returmötet.

Redan i den första spelminuten var det dock nära att hemmalaget tog ledningen då Vladimirs Kamess sånär stötte in 1-0 på en hörna som skarvats vid den första stolpen. Två minuter senare fick Mervan Celik ett volleyläge för Häcken, men hans direktskott på Nasiru Mohammeds högerinlägg gick över.

Trots den riviga starten följde sedan en lång period utan några klara målchanser. Inte förrän Häcken bytte in Daleho Irandust i den 57:e minuten började det hända grejer.

Det var just Irandust som skulle öppnat målskyttet i matchen, och det var genom en riktig delikatess. Framchippad av Mervan Celik lyfte Irandust in bollen i bortre hörnet, otagbart för målvakten, fram till 1-0 för gästerna.

En snabb omställning bäddade för nästa mål i matchen då Paulinho slog in en retur efter att Mohammed fått se sitt friläge räddas. 2-0 kom i den 77:e minuten, bara tre minuter efter ledningsmålet.

Ytterligare fem minuter senare hittade Irandust fram med en djupledsboll till Mervan Celik, som i friläge kyligt lade in 3-0 lågt i det högra hörnet – ett resultat som stod sig till slutsignalen.

Returmötet på Bravida Arena spelas om en vecka, men härnäst för Häcken väntar bortamatch mot IFK Norrköping i Allsvenskan på söndag.