Malmö FF fixade ny seger på Strandvallen

Ett roterande Malmö FF befäste sin position i toppen genom att besegra Mjällby AIF med 2-0 på bortaplan. Senare på eftermiddagen bröt IK Sirius sin dåliga form när Degerfors besegrades med 2-0.

Mjällby AIF – Malmö FF 0-2
Efter en mållös första halvlek där gästerna hade mest boll vaknade matchen till i den andra. Malmö FF ökade takten och skapade ett par farliga chanser. Efter 13 minuter fick man också utdelning. Adi Nalic nådde högst på en hörna, nickade i ribban, men returen studsade på en Mjällbyspelare och in i nät.

Bara ett par minuter senare kom också 2-0–målet för gästerna. Eric Larsson slog en snabb frispark på djupet mot Veljko Birmancevic. Birmancevic lurade Samuel Brolin totalt med en nick i sidled och fick öppen bur innan han satte tvåan.

IK Sirius – Degerfors IF 2-0
Hemmalaget rivstartade på Studenternas och satte 1-0 redan i den tredje minuten. Johan Karlsson satte sitt första allsvenska mål framspelad av Nahom Girmai.

Tvåan kom en stund senare när Christian Kouakou slog in ett inlägg som en Degerforsspelare satte i eget mål.

Degerfors ökade tempot i den andra halvleken, men lyckades inte få fram någon reducering. Matchen slutade 2-0 till Sirius som tog sin första trea efter två raka förluster.