Malmö FF vidare i CL-kvalet efter bekväm hemmaseger

De regerande svenska mästarna Malmö FF är klara för fortsatt kvalspel till Champions League. Returmötet mot FC Drita från Kosovo blev en ensidig historia då Malmö, med 3-0 i ryggen från bortamötet, tog en enkel seger via mål från Erik Larsson och Carlos Strandberg i den andra halvleken. Nu väntar rumänska CFR Cluj i nästa kvalomgång.

Redan innan tisdagskvällens match var läget förmånligt för Malmö FF. Efter en seger i det första kvalmötet bort i Kosovo hade Malmö tre bortamål att gå på inför returen på Stadion. Och det blev aldrig riktigt spännande.

Den första halvleken förblev mållös men i den andra ökade de regerande skåningarna tempot.

Tio minuter in stormade Eric Larsson fram på högerkanten, inlägget hittade efter lite hjälp på vägen fram till Adrian vars volleyskott gick mot Carlos Strandberg som enkelt kunde styra vidare bollen in i mål.

Om det första målet innefattade en del tur, var det andra desto vackra.

Erik Larsson tog den här gången saken i egen hand och avlossade, efter en kort hörvariant ett tungt skott en bit utanför straffområdet. Drömträffen var ett faktum och bollen letade sig in lågt i målvaktens högra hörn.

Malmö är nu klara för den andra kvalomgången i Champions League och nästa motståndare står redan klar: de rumänska mästarna CFR Cluj. Det första mötet spelas på bortaplan den 24 eller 25:e juli.