Mehmed Dresevic till AFC

9 februari, 2019 kl 10:40 Efter fjolårssäsongen meddelade Mehmed Dresevic att han skulle ställa skorna på hyllan. Istället skulle fokus ligga på det civila jobbet och lillebrorsans karriär. Nu har han skrivit på ett ettårskontrakt med AFC Eskilstuna.

Efter att återigen ha hjälpt Norrby kvar i Superettan meddelade Mehmed "Medi" Dresevic att spelarkarriären var över. Jobbet som projektingenjör skulle nu få komma i första hand och dessutom ville han testa på att arbeta som agent. Hans lillebror, Ibrahim, tillhörde IF Elfsborg och "Medi" ville försöka hjälpa honom att nå utomlands. Bara några månader spelar Ibrahim Dresevic i Holländska Heerenveen och storebror "Medi" har skrivit på för AFC Eskilstuna. Saknaden till att själv spela blev för stor.

"Medi" hörde av sig till AFC:s tränare Nemanja Miljanovic, som han känner sedan tidigare, och "Mance" bjöd in honom till att vara med i träningsmatchen mot Syrianska. På mittbackspositionen imponerade Dresevic så mycket att han erbjöds ett ettårskontrakt. Nu har boråsaren åkt med truppen till Turkiet och förbereder sig för sin första allsvenska säsong.

– Drömmen har alltid varit att spela i Allsvenskan, och nu har man fått den här möjligheten och då tackar man inte nej till den, säger han till klubbens hemsida.

Och han har kommit in i truppen på en gång.

– Det är ett fantastiskt gäng, där jag redan känner mig hemma med grabbarna. Sedan är jag oerhörd tacksam över att få den här möjligheten, att få jobba med ”Mance”, Jawad och resten utav ledarstaben, och att få spela fotboll på den absolut högsta nivån i Sverige, så allt känns fantastiskt bra, säger han.

FOTO: Bildbyrån

Turgotts hattrick gav ÖFK tre poäng

19 sep 2021
Östersunds FK tog tre viktiga poäng efter att Blair Turgott gjort hattrick hemma mot IF Elfsborg.

Tredje raka segern för Sirius

18 sep 2021
IK Sirius fina form håller i sig. Idag vann man sin tredje raka när Degerfors besegrades på bortaplan. Samtidigt kryssade Malmö FF och Djurgården i toppmötet på Stadion i Malmö. Senare på kvällen kryssade Häcken och Mjällby i Göteborg.

MFF numret för små i CL-premiären

14 sep 2021
Det blev en tydlig seger för gästande Juventus på Eleda Stadion. Italienarna hade 3-0 redan i paus och höll resultatet tiden ut.

Fjärde raka segern för Varberg

13 sep 2021
Varbergs BoIS bortabesegrade ett decimerat Örebro SK med 3–0 under måndagskvällen – BoIS fjärde raka seger och åttonde raka match utan nederlag.

Alexander Milosevic är Månadens Spelare i augusti

13 sep 2021
AIK:s försvarbjässe hjälpte laget till fem raka segrar och serieledning. Nu får han priset som Månadens Spelare i Allsvenskan.

Bartosz Grzelak är Månadens Tränare

13 sep 2021
AIK plockar full pott i augusti när både tränare och spelare belönas för sina insatser. Bartosz Grzelak tar hem priset som Månadens Tränare i Allsvenskan.

Djurgården vände till klar derbyseger

12 sep 2021
Både Djurgården och Kalmar FF vann med 4–1 på hemmaplan under söndagen.

Sent mål löste Pekingpinne

11 sep 2021
Sam Adegberno nickade in kvitteringen för Peking och Christian Kouakou avgjorde för Sirius.

Sportnavigatorn: ”Intresset fortsätter öka”

8 sep 2021
Enligt den senaste undersökningen Sportnavigatorn så befäster Allsvenskan sin plats som den populäraste ligan i Sverige, medan även Superettan fortsätter öka i intresse. Det står också klart att fler och fler svenskar får ett favoritlag i Allsvenskan.

Nominerade till månadens spelare och tränare

3 sep 2021
Det har blivit dags att utse den bästa spelaren och tränaren i Allsvenskan under augusti månad.

Uddamålsseger skickar ÖSK till gruppspel

1 sep 2021
Örebro SK är klara för Svenska Cupens gruppspel efter att Sandvikens IF besegrats med 1-0.

Häcken vann svängigt Göteborgsderby

29 aug 2021
BK Häcken gick segrande ur Göteborgsderbyt mot IFK Göteborg efter att ha vänt underläge och vunnit med 3–2.