Nyheter

Chevron
Saman Ghoddos är Månadens spelare i Allsvenskan

Saman Ghoddos är Månadens spelare i Allsvenskan

Östersunds FK:s lagkapten Saman Ghoddos är Månadens spelare i Allsvenskan i juli månad. Ghoddos var i högsta grad en starkt bidragande orsak till ÖFK:s fina omstart av serien.
– Vi har kommit igång nu och är starka både hemma och borta. Idag är vi en av kandidaterna som vi skulle ha varit redan från början, säger Ghoddos till Svensk Elitfotboll.

Den tröga starten av Allsvenskan till trots, Östersund är tillbaka i toppen av serien och med en femteplats i tabellen efter halva serien så finns det drömmar om något stort i Jämtland igen. Under juli månad spelade Östersund in tio av tolv möjliga poäng efter segrar mot Hammarby borta och Trelleborg och Elfsborg hemma samt oavgjort borta mot Malmö FF. Lagkaptenen Saman Ghoddos gjorde matchvinnande målet borta mot Hammarby, kvitteringen och poängräddande målet borta mot Malmö FF samt två mål hemma i segern mot Trelleborg.

– Både jag och laget hade en dålig start av Allsvenskan men nu är vi verkligen igång. Nu är vi där vi skulle ha varit hela tiden, menar Ghoddos och utvecklar.

– Ambitionen är så klart att fortsätta vara i topp men det är svårt att säga. Vi är där nu men det är också svårt i och med att vi fick en dålig start av serien. Vi har tappat många bra startspelare och än så länge klarat oss bra utan dem. Alla spelare som har kommit in har verkligen gjort det jättebra. Vi har stark karaktär i laget och en bra och bred trupp. Vem det än är vi tappar så kommer det gå bra. Alla spelare i laget vet om spelidén och ambitionerna.

Utmärkelsen Månadens spelare är Saman Ghoddos första efter att han tidigare varit nominerade men inte vunnit. Ghoddos säger att han är mycket glad över utmärkelsen.

– Jag är jätteglad och väldigt stolt över detta. Jag har varit nominerad förut men det är extra skönt att vinna. Tack till tränarna och lagkamraterna som hjälpt mig vinna och tack till alla lagkaptener och juryn som röstade på mig. Tusen tack, det är kul detta.

Många rykten
Saman Ghoddos framtid är oviss. Han är en av alla spelare i Allsvenskan som det går många rykten om just nu, och hans deltagande med Iran i VM-slutspelet i Ryssland gör inte att Ghoddos är mindre uppmärksammad direkt.

– Det är ett händelserikt år som jag har varit med om. Minst sagt. Spelet i Europa League, mötena med Arsenal och sedan VM. VM är otroligt stort. Det är en av drömmarna som jag haft. Jag har försökt anpassa mig till landslaget och tycker det gått ganska bra. Jag vill spela mer. Det är bara att fortsätta kämpa på och det ska jag göra. Jag hoppas vara startspelare i nästa VM.

Hur länge Ghoddos blir kvar i Allsvenskan vet han inte själv men han sticker inte under stolen med att målet är att komma till en av de stora ligorna.

– Ambitionen är att ta nästa kliv och att fortsätta utvecklas varje år. Men då är det viktigt att få speltid. Jag vill inte ta steget för att komma tillbaka till Allsvenskan utan jag vill vara där och avsluta det där. Jag vill göra karriär av mitt liv.

Ghoddos säger att han fått chansen att tjäna mycket pengar på sitt fotbollsspelande men att han tackat nej. Det är karriären som är det viktiga.

– Huvudmålet är inte att tjäna pengar utan det är att spela fotboll på så bra nivå som möjligt. Just nu är det många spekulationer om min karriär, det är det varje fönster, men inte så många som just nu. Det pågår förhandlingar just nu men jag står utanför dem i detta skede. Jag är kapten och har ansvar i ÖFK. Det går i första hand. Jag måste vara professionell och får inte tänka i andra banor just nu. Det hade varit ett svek mot klubben att tänka på annat sätt.

Tacksam mot ÖFK
Oavsett var som sker med Saman Ghoddos karriär så kommer han alltid ha Östersunds FK att tacka för mycket.
– Det var några klubbar som ville ha mig efter Syrianska men inga av klubbarna var så bra som när vi fick se ÖFK:s ambition och hur Graham (Potter) ville ha det, och det har gått bra fram till nu. Jag har utvecklats en massa både som människa och som spelare. Jag har många att tacka för det. Graham som såg mig. Kyle (Macaulay) som scoutade mig. (Daniel) Kindberg som trodde på mig. Jag har mycket att tacka alla för.

Utöver utmärkelsen så får Saman Ghoddos också 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till ett valfritt samhällsengagemang i Östersunds FK.

Fakta Månadens spelare
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till den spelare i Allsvenskan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden. Vinnande spelare utses alltid i C Mores sändningar från Allsvenskan varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler samt på Fotbollskanalen.

Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptenerStefan Lundin (Svensk Elitfotboll), Alexander Axén (C More), Anna Brolin (TV4 / C More), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman (Aftonbladet).

Vinnaren får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang.

Vinnare 2018: 
April: Jiloan Hamad, Hammarby IF
Maj: Pa Dibba, Hammarby IF
Juli: Saman Ghoddos, Östersunds FK