Sigthorsson avgjorde klassikermötet

Kolbeinn Sigthorsson gjorde båda målen för IFK Göteborg när man besegrade AIK på Ullevi. Samtidigt gjorde Markohy Ndione två mål när IF Elfsborg bortavann mot Varbergs BoIS.

IFK Göteborg – AIK: 2–0
Tidigare AIK-spelaren Kolbeinn Sigthorsson nätade direkt mot sin gamla klubb i sin första allsvenska start för nya laget IFK Göteborg. 1–0 kom i den tredje minuten i friläge efter Hosam Aieshs framspelning medan 2–0 kom efter en mottagning och snabbt avslut med vänsterfoten efter Simon Therns kyliga framspelning. Thern bytte sedan av Marek Hamsik med kvarten kvar att spela när IFK säkrade sin första trepoängare.

Varbergs BoIS – IF Elfsborg: 1–3
Marokhy Ndione var inblandad i det mesta för Elfsborg i bortamötet med Varberg. Det var den unge anfallarens retur som slogs i mål av Maudo Jarjué fram till 1–0 för gästerna i den sjunde minuten, sedan rullade Ndione in 2–0 i friläge i den 34:e minuten. Simon Karlsson Adjei gjorde sitt första allsvenska mål då han reducerade i den 68:e minuten, men Ndiones mäktiga nickmål på Johan Larssons hörna i den 86:e minuten stängde matchen.