Sirius plockade poäng av AIK

Efter en fin inledning med två snabba mål blev IK Sirius första lag att både göra mål och plocka poäng mot AIK på Friends Arena den här säsongen. Senare på kvällen vände IFK Värnamo underläge på fyra minuter och tog tre poäng i Helsingborg.

AIK – IK Sirius 2-2
Christian Kouakou och Patrik Karlsson Lagemyr satte båda vars ett mål i Kristoffer Nordfeldst högra burgavel och Sirius hade 2-0 i den 39:e minuten. Men trots det höll inte ledningen fram till paus. Först nickskarvade Jordan Larsson in reduceringen och precis innan pausvilan stötte Erick Otieno in kvitteringen efter ett fint inspel från Bilal Hussein.

I den andra halvleken var hemmalaget närmast segern när Otieno träffade stolpen. Men resultatet stod sig tiden ut och Sirius blev därmed första lag att få med sig poäng från Friends Arena den här säsongen.

Helsingborgs IF – IFK Värnamo 1-4
Antony van den Hurk fick äntligen bryta sin måltorka när han gav hemmalaget ledningen i den första halvleken. Men i den andra kom gästerna tillbaka och till slut kom kvitteringen från Markus Antonsson. Av bara farten satte Abdussalam Magashy 2-1 till Värnamo fyra minuter senare efter ett anfall som han själv satte upp. Tio minuter senare höll sig Antonsson framme igen och placerade in trean för Värnamo. På tilläggstid hängde Charlie Vindehall med upp i en kontring och satte sitt första allsvenska mål till 4-1.