"Speciella känslor för GIF och Sundsvall"

13 oktober, 2019 kl 17:04 Rúnar Már Sigurjónsson kom till GIF Sundsvall inför säsongen 2013. När han lämnade klubben tre år senare var det som en av lagets bästa utländska spelare någonsin. – Jag har speciella känslor för GIF och Sundsvall, säger den isländske landslagsmittfältaren till Sundsvalls Tidning.

På relativt kort tid i klubben hann mittfältsmotorn bli väldigt omtyckt, trots att han inledningsvis fick lite speltid.

– Förmodligen har jag färre år i klubben än många på listan, och 1,5 år var vi dessutom i Superettan. Det är kul att folk känner att jag gjorde bra saker för klubben eftersom jag har speciella känslor för GIF Sundsvall och Sundsvall som stad. Det betyder mycket för mig, säger 29-åringen som när han såldes till Schweiz var en av allsvenskans bästa spelare, till Sundsvalls Tidning.

– Kul att bli uppmärksammad i en klubb med en lång historia. Det betyder att mina 2,5 år där var bra och att jag gjorde bra saker. Jag har speciella känslor för GIF och Sundsvall, säger Sigurjónsson och tillägger att han fortsatt följer Giffarna i den mån han kan. 

– Eftersom det är en tidsskillnad där jag bor kan jag inte se matcherna, men jag brukar kolla på höjdpunkterna och följer alltid resultaten. Den här säsongen har varit tuff men sista matcherna väldigt bra. Jag tror de klarar sig från de två sista platserna och förhoppningsvis slipper de kval, de har bra chans att komma ovanför Östersund. Det är bara att de fortsätter som de gjort, säger mittfältaren som efter tiden i Schweiz och FC Grasshoppers numera spelar i kazakiska FC Astana. 

Foto: Bildbyrån

Shabani lämnar Malmö FF

20 nov 2019
Laorent Shabani, 20-årig mittfältare, lämnar Malmö FF när hans kontrakt går ut.

Anestis kritar på nytt Blåvitt-kontrakt

15 nov 2019
IFK Göteborgs Giannis Anestis har förlängt sitt kontrakt med IFK Göteborg till och med 2021. – En lösning vi jobbat väldigt hårt för, konstaterar IFK:s sportchef Kennet Andersson.

Sirelius och Gustafsson lämnar Sirius

15 nov 2019
Ian Sirelius och Christer Gustafsson lämnar IK Sirius efter nio respektive åtta säsonger i Uppsala-klubben. – Jag känner mig lyckligt lottad som har fått vara med på den resa vi gjort, säger Sirelius.

Holgersson lägger skorna på hyllan

13 nov 2019
Helsingborgs IF meddelade under onsdagen att backen Markus Holgersson avslutar fotbollskarriären. – Jag vill tacka alla i HIF och alla supportrar för fantastiska tider här, säger 34-åringen.

Svenska Cupens gruppspel lottat

10 nov 2019
AIK och Malmö FF blev de sista lagen att kvalificera sig för Svenska Cupens gruppspel. Under kvällen har grupperna lottats.

Malmö FF sista lag in i Svenska Cupens gruppspel

10 nov 2019
Det var ingen övertygande insats, men till slut stod Malmö FF som segrare i mötet med division 1-klubben IFK Värnamo.

Kalmar FF kvar i Allsvenskan

10 nov 2019
Med två måls ledning i ryggen hade Kalmar inga större problem att säkra sitt allsvenska kontrakt i kvalet mot IK Brage. Efter 2-2 i eftermiddag vann man med sammanlagt 4-2.

Enkel seger tog AIK till gruppspel

9 nov 2019
Redan i paus hade AIK 4-0 mot division 1-laget Enskede IK. Efter fortsatt dominans i andra halvlek skrevs slutresultatet till hela 7-0.

BILDSPECIAL: Skytteligan 2019

9 nov 2019
Djurgården vann SM-guld och Mohamed Buya Turay vann skytteligan med sina 15 mål. Så här slutade skytteligan i Allsvenskan 2019.

Pengaregn över 2018 års allsvenska klubbar

8 nov 2019
Klubbarna som spelade i Allsvenskan 2018 får dela på rekordhöga 2,4 miljoner Euro när UEFA delar ut sin årliga Solidarity Payment. Totalt blir det cirka 1,7 miljoner kronor per förening att använda i sin ungdomsverksamhet.

”Jag väljer att hylla laget istället”

8 nov 2019
Hammarbys spelskicklige assistmakare Darijan Bojanic tog hem den sista Månadens spelare i Allsvenskan för säsongen. Bojanic var starkt bidragande till att Hammarby krigade om guldet ända in i det sista, men väljer ändå att lyfta fram kollektivet. – Jag väljer att hylla laget istället, säger Bojanic till allsvenskan.se.

Malmö kryssade i Schweiz

7 nov 2019
Malmö FF:s bortamöte med FC Lugano i Europa Leagues gruppspel under torsdagskvällen slutade 0–0.