Stefanelli avgjorde derbyt för AIK

Nicolas Stefanelli gjorde matchens enda mål, och var en av två spelare som visades ut, när AIK hemmabesegrade Djurgården i Stockholmsderbyt.

AIK – Djurgården: 1–0
AIK hamnade tidigt i numerärt överläge i derbyt mot Djurgården då Rasmus Schüller visades ut i den elfte minuten. Nicolas Stefanelli skulle sedan bli matchens huvudperson då han slog in 1–0 i slutet av den andra halvleken – och i samma veva drog av sig tröjan, drog på sig sitt andra gula kort och visades ut. Gnaget lyckades dock hålla målet rent i spel tio mot tio och ligger nu tvåa i tabellen på sämre målskillnad än just Djurgården.

Kalmar FF – IK Sirius: 3–1
Christian Kouakou var iskall då han rullade in sitt elfte mål för säsongen i friläge för Sirius i den 14:e minuten på Guldfågeln Arena. Hemmalaget Kalmar skulle dock ta sin fjärde seger på de fem senaste matcherna efter att ha vänt matchen. 1–1 placerade Isak Jansson in, 2–1 sköt Oliver Berg i nät med ett lågt skott och 3–1 tryckte Jonathan Ring in i vänstra burgaveln från straffpunkten.

Örebro SK – BK Häcken: 1–2
Två mål på stopptid i den första halvleken bäddade för Häckens bortaseger mot Örebro. Först slog Godswill Ekpolo in en retur från nära håll, och två minuter senare kunde Leo Bengtsson dubbla ledningen, även det på retur. Nahir Besara reducerade på straffspark för ÖSK, men närmare än så kom inte hemmalaget.

IFK Norrköping – Hammarby: 3–1
IFK Norrköping fortsätter att vinna, hemma mot Hammarby kom fjärde raka segern. Jonathan Levi gav Peking ledningen från straffpunkten innan Samuel Adegbenro utökade till 2–0 från nära håll. Ett självmål gav Bajen en biljett in i matchen, men skytteligaledaren Adegbenro slog till med sitt andra för dagen och stängde matchen med sitt 3–1-mål i den 79:e minuten.

Malmö FF – Mjällby AIF: 0–1
Sjunde raka hållna nollan för Mjällby! Mamudo Moros kvicktänkta klack efter en kvarts spel ordnade dessutom 1–0 och andra raka trepoängare för MAIF, som blivit ligans mest svårpenetrerade lag sedan Anders Torstensson tog över som ny tränare.